"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).


Structura Universului - Zoharul - Calea Frumoasa

Posted by Anonim

    " Binecuvantat fie Dumnezeu, acolo unde se afla El".
    De ce aceasta exprimare?Pentru ca ingerii din ceruri cred ca El se afla aici, iar noi credem ca El se afla in ceruri. In afara de Oamenii Drepti care au aflat Adevarul - ei reprezinta structura pamanteasca, si de Metatron ( singura fiinta de origine cereasca care il stie), nimeni nu cunoaste aceasta taina. Dar structura prin care el actioneaza ne-a fost explicata.
    Exista 2 tipuri de Forme (ingeri):
- cele create cu un scop definit (neeterne);( exista doua tipuri de OZN-uri: diverse nave, aparate(nu comentez) si globurile acelea albe ce apar pe la centralele atomice si prin lanuri(cautati crop circles pe youtube),e posibil sa fie ingeri de acest tip?);
- si Formele Eterne ale lui Dumnezeu in numar de 72, 36 de Fiinte, fiecare compusa din 2 Forme, una de sex masculin si una de sex feminin, acestea fiind nascute din El, din Numele Sau Sfant(YHWH), 3 din acestea chiar reprezentand literele Numelui Sfant:  Michael, Gabriel, si Rehael. Formele eterne sunt organizate astfel:
   1.Sunt 12 Principi, Directori ( 12 si 13 in acelasi timp, cum a spus Culianu) Ingeri ai Prezentei- ei alcatuiesc Marele Chip al lui Dumnezeu, prin ei vede, aude, se manifesta El): Michael, Ratsiel, Gabriel , Suriyah, Rehael ("Ingerul lui YHWH"), Saraquel, Oriel("Focul lui Dumnezeu","Adevarul lui Dumnezeu",seful tuturor ingerilor, seful celui de-al 6-lea cer, noi l-am cuoscut cu numele Isus), Jehoel, Raphael, Haniel, Yefefiyah si Akatriel, fiecare dintre acestia avand 6 puteri( in total sunt 72). Micul Chip e alcatuit din Rege si Regina: Michael si Rehael, Fiinta numita Metatron( singura care poate permite accesul pe usa din spatele tronului catre Cel de-al 7 lea palat, Sfantul Palat Tiferet si al 7-lea cer).
   2.O alta impartire a lor se face in:
-Heruvimul: are 8 forme in fiecare din cele 4 colturi=32, fiecare de 2 sexe, in total 64( cele 32 de forme pazesc cele 32 de carari spre Pomul Vietii aflate aici in Gradina);
- si cei 7 Ofiteri (Arhangheli), forme sfinte, "formele lui Elohim Cel Viu", "El-zeii", Elohim-ii + cel de-al optulea care detine autoritatea, acestia stand in fata Heruvimului.
( Ratsiel ["Secretul lui Dumnezeu", capetenia tinuturilor secrete] i-a dat lui Adam "Cartea lui Ratsiel", un inel de smarald care a ajuns si la Noe si la Solomon,probabil s-a pierdut, ce continea , printre altele, "Claviculele lui Solomon" -care contineau 72 de desene, grupate cate 2, prin care se putea intra in legatura cu aceste forme ale Lui Dumnezeu. )
   3.Cea de-a 3-a organizare este urmatoarea:
- in stanga Tronului 24 de Forme conduse de Forma Sfanta Gabriel ("Puterea lui Dumnezeu"), cel care a creat Pamantul,
- in dreapta Tronului 24 de Forme conduse de Forma Sfanta Michael ( "Cine e ca Dumnezeu?"), cel care a creat cerurile,
- iar in fata Tronului 24 de Forme , conduse de Forma Sfanta Rehael ("Ingerul lui YHWH").
   Arborele vietii e alcatuit din 10 sfere ceresti, Sefira, guvernate de cei 7 Arhangheli-de ce 7?Kether ca si Malkuth -2 fete ale aceleiasi monede- sunt guvernate de Metatron, care este unit cu Tiferet(Michael)-inima Arborelui Vietii( Unirea cu YHWH). Regina, Spiritul Creator, "Slava"(Malkuth) lui YHWH(Tifereth - care mai poarta si numele de Rahamim=Adevarul), este singura prin care Tetragramma se releva, poate fi inteleasa. Ea este un eon feminin, o printesa a Luminii venita de departe,"Nestemata fauritoare de ani", ce are cea de-a doua Lumina a Tronului, Lumina Ascunsa.
Echilibrul ( balanta, talgerele balantei ) este urmatorul:
Exista o judecata riguroasa, prin cumpana (de culoare rosie) - coloana din stanga a Arborelui, o alta care nu e riguroasa, blanda , nefacuta prin cumpana (de culoare alba) - coloana din dreapta a Arborelui.Dar mai exista judecata care nu e nici de o natura , nici de cealalta, cu alte cuvinte Calea Frumoasa (Tiferet - de culoare verde - coloana din mijloc) ce conduce la Adevar.

0 comments:

Trimiteți un comentariu